Première van Vera Kreuwls in documentaire wervengebied Utrecht

Première van Documentaire "Wervengebied Utrecht" onthult de betoverende wereld van historische werven met Vera van BuildtoImpact

Utrecht, 1 december 2023 - Op 5 december 2023 zal de documentaire "Wervengebied van Utrecht" haar langverwachte première beleven, met Vera van BuildtoImpact in de hoofdrol als projectmanager en specialist in thuisvesting binnen dit historische gebied. De documentaire werpt een fascinerende blik op het onderhoud van de werven, die als rijksmonumenten een cruciale rol spelen in het middeleeuwse havencomplex van Utrecht.

De werven en werfkelders van Utrecht vormen een uniek en slim middeleeuws havencomplex, waarbij onder de straten een verbinding ligt met grote opslagkelders van de grachtenpanden. De symbiose tussen werven, muren, kelders, water, bomen en wegen creëert een atmosfeer van historische pracht die diep verankerd is in de identiteit van de stad.

Met verschillende eigenaren, waaronder bewoners, ondernemers en de gemeente, is het behoud en herstel van deze werven een complexe uitdaging. Vera van BuildtoImpact, als gepassioneerde projectmanager, speelt een centrale rol in het streven naar een gezamenlijke aanpak om dit waardevolle erfgoed te behouden voor toekomstige generaties.

"Wervengebied van Utrecht" belicht het belang van samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden om de werven in hun oorspronkelijke glorie te herstellen. De documentaire biedt een diepgaande kijk op de uitdagingen en successen van dit ambitieuze project, waarbij Vera van BuildtoImpact haar expertise en toewijding inzet om het erfgoed te bewaren.

De première op 5 december 2023 is een kans voor het publiek om de betoverende wereld van Utrecht's historische werven te ontdekken en de inspanningen te waarderen die worden geleverd om dit unieke erfgoed te behouden. De documentaire weerspiegelt niet alleen de rijke geschiedenis van de stad, maar ook de veerkracht van haar bewoners en de samenwerking tussen diverse belanghebbenden.

Voor meer informatie over de première en het project, nodigen we het publiek uit om de website van BuildtoImpact te bezoeken en de documentaire "Wervengebied Utrecht" te ervaren, die ongetwijfeld een diepgaande waardering zal brengen voor de historische schatten die schuilen onder de straten van Utrecht.