Buildtoimpact: Een Pionier in Internationale Wederopbouw brengt Ervaring naar Nederland

Buildtoimpact, met jarenlange ervaring in ontwikkelingslanden, heeft zich gevestigd als een voorloper in de wederopbouw na rampen. Van Gaza tot Sint Maarten, Bangladesh tot Haïti en de Filipijnen, Buildtoimpact heeft zich keer op keer bewezen als een organisatie die niet alleen huizen bouwt, maar levens herstelt. Deze waardevolle ervaring vormt nu een ongekende meerwaarde voor de Nederlandse bouwsector, waar thuisvesting en sociale verbondenheid steeds urgenter worden.

Een Beeld van Internationale Impact

In deze blog nemen we een kijkje achter de schermen bij Buildtoimpact's activiteiten in de wederopbouw. Foto's en filmpjes tonen niet alleen de fysieke transformaties van huizen en gemeenschappen, maar ook de kracht van veerkracht en hoop die Buildtoimpact met zich meebrengt.

Meer dan Bouwen: Levens Herstellen

De expertise die Buildtoimpact heeft opgedaan in het herstellen van levens in deze diverse en uitdagende omgevingen wordt nu ingezet in Nederland. De Nederlandse bouwsector staat voor nieuwe uitdagingen, waarbij niet alleen functionele woningen, maar ook sociale verbondenheid essentieel is. Buildtoimpact brengt niet alleen bouwvaardigheden, maar ook een diepgaand begrip van de menselijke aspecten van wederopbouw.

Bouwen met Betekenis in Nederland

Buildtoimpact is niet alleen bezig met het bouwen van structuren; ze zijn betrokken bij het creëren van thuis. Hun ervaring toont aan dat huisvesting niet alleen een fysieke noodzaak is, maar ook een essentieel onderdeel van het herstel van gemeenschappen. Met Buildtoimpact als partner in de Nederlandse bouwsector kunnen we verwachten dat de bouw van de toekomst niet alleen efficiënt en duurzaam is, maar ook mensgericht en verbonden met de gemeenschap. Het is een nieuwe era van bouwen met betekenis, geleid door de ervaringen van Buildtoimpact in de verre uithoeken van de wereld.

Shelter program - Orkaan Irma op Sint Maarten

  • Sint Maarten: Na verwoestende orkanen herrijst de gemeenschap met de hulp van Buildtoimpact.Opstellen shelter programma strategy voor NL Rode Kruis. Product: Strategic directions for the housing reconstruction after Hurricane Irma in Sint Maarten
  • Evaluatie Home repair program, van het Sint Maaren & Nederlanse Rode Kruis. Product: Technical assessement home repair programme & recommendation

FACT mission Refugee camp Bangladesh

 

Bangladesh: Na overstromingen staat Buildtoimpact klaar om huizen en hoop te brengen.

Gaza: Een gebied dat getekend is door conflicten, waar Buildtoimpact huizen bouwt en hoop brengt.

Haïti: Het land herstelt met de hulp van Buildtoimpact na de verwoestende aardbeving.

Filipijnen: Buildtoimpact draagt bij aan de wederopbouw na natuurrampen.